2011-02-22 23:25:42• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Farsangoltak az óvodások

Tegnap délelőtt rendezték meg az elmaradhatatlan farsangi mulatságot a szatmárnémeti Hám János Iskolaközponthoz tartozó magyar és német nyelvű óvoda gyerkőceinek.

A magyar és német nyelven tanuló négy-négy óvodáscsoport már a reggelit követően különböző jelmezbe bújt: hercegkisasszonyok, királyok, lovagok, tündérek, katicabogarak, és szuperhősök lepték el már korán reggel a tanintézményt.

 

Március 15-i ünnepre készülnek

Nagyszabású ünnepi rendezvénnyel állít emléket idén is március 15-nek az RMDSZ - tájékoztatta lapunkat Kereskényi Gábor, a szervezet szatmárnémeti elnöke, a rendezvény koordinátora.

 

Utolsó simítások a líceumban

Zsidó Sándor igazgató szerint március 8-9-re befejezik a Nagykárolyi Elméleti Líceum felújítási munkálatait. Az iskola a beruházás révén egy új szárnnyal is gazdagodott amellett, hogy a régi épületrészt korszerűsítették.

 

Aszfaltozni fognak Túrterebesen

Közel 4 milliónyi lej felett rendelkezik ebben az évben a túrterebesi tanács. Egészen pontosan 3 742 000 lej az idei költségvetés, amelynek majdnem felét - 1 979 000 lejt - a helyi bevételek teszik ki. A tervek között a helyi általános iskolák teljes, illetve a túrterebestelepi (Drăguşeni) és a községközpontbeli kultúrotthon felújítása, valamint a Vásártér utca leaszfaltozása is szerepel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: